Elektrisch Precisiewerk

Elektrisch Precisiewerk

Aan het Paardengebit

Elektrisch of handmatig behandelen? Dit is niet met elkaar te vergelijken. Elektrisch is nauwkeurig precisie werk waarvoor het zeer dure instrumentarium speciaal ontworpen is. Handmatig kan men hooguit de scherpe glazuurpunten bijraspen. Bij paarden met een prima gebit zal het zeker baat geven. Kijk daarom altijd mee in de mond van uw paard tijdens de behandeling. Vraag uw gebitsbehandelaar ernaar als U iets vreemds opmerkt in de paardenmond. Hij of zij zal het U graag uit leggen en zo nodig nog duidelijker laten zien.

Een echte correctie van de kiezen, snijtanden en herstel van de driepunt-balans in de paardenmond is handmatig (helaas) vrijwel onmogelijk tenzij men een dag per paard de tijd heeft. Maar dat gaat een paard niet als prettig ervaren, 8 uur een speculum in zijn mond. Neemt natuurlijk niet weg dat er zeer kundige handvijlers zijn die bij constatering van een probleemgebit altijd een collega inschakelen welke elektrisch werkt om zo gezamelijk het probleem op te lossen. Met mijn instrumenten kunnen er ook vrij simpel bitseats worden aangebracht op de eerste kiezen , iets dat ik standaard doe bij elke behandeling. Bitseats voorkomen knijpblaren in de paardenmond. Het is het afronden van de eerste kiezen. Een paard met een correct gebit en bitseats zal het bit beter aannemen en zal vanzelfsprekend ook veel beter presteren.

bitseats

Neem wel in acht…

Een paard is een gewoonte dier welke na de gebitsbehandeling zal moeten wennen aan de nieuwe situatie in de mond. Het ene paard zal dat sneller doen dan het andere. Het kan dus voorkomen dat uw paard na de behandeling nog vreemd gedrag blijft vertonen tijdens het eten. Dit zal na enkele dagen en heel soms enkele weken vanzelf overgaan.

cappsomslag

Bosch, Harderwijk, Ermelo, Putten en Nunspeet.