Vrijwilligerswerk

Paardentandarts Slob steunt goede doelen mede door het tegen kostprijs verzorgen van gebitsbehandelingen bij opvangpaarden. Juist deze paarden hebben de mondzorg dringend nodig. Dit doe ik uiteraard samen met collega’s uit verschillende disciplines. Tevens werk ik als vrijwilliger bij de Dierenbescherming in de regio Eemland. Vrijwilligerswerk

Paardentandarts Slob behandeld de paarden onder andere bij:

 

paardentandarts slob en Stichting Paarden in Nood

Als zorgverleners in de paarden sector vinden wij (enkele collega’s en ik zelf) het onze plicht om ook die dieren te behandelen die normaal om welke reden dan ook uitgesloten worden van deze extra zorg.  Wij doen dat in sommige situaties GRATIS ofwel tegen kostprijs. De kostprijs is opgebouwd uit brandstofkosten, eventueel sedatie en een kleine bijdrage in de slijtage van de (kostbare) apparatuur. Dit is zeer dankbaar werk vooral wanneer door ons toedoen een paard het net wel overleefd. Uiteraard staan wij wel voor een paardwaardig bestaan. Als dit niet meer haalbaar is kunnen ook wij niets meer betekenen.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze samenleving. Zonder de inzet van vrijwilligers zou er in Nederland (heel de wereld natuurlijk) veel minder tot stand komen en worden er veel minder activiteiten voor kinderen georganiseerd, zijn er minder mensen die bij ouderen op bezoek gaan, zouden maatjesprojecten meer moeite hebben te kunnen blijven bestaan en ga zo maar door. Geef jezelf op als vrijwilliger voor een project bij u in de buurt. Steun dieren of ouderen fondsen door actief deel te nemen.

 logo